Nivea Sun matirajuća zaštitna krema za lice SPF 30

niveasun-matirajucazastitnakrema

Znate onaj osjećaj kad stavite kremu za zaštitnim faktorom na lice i lice vam se zasjaji odmah, a šminka se nikako ne drži na takvoj podlozi? Upravo zbog toga vrlo često izbjegavamo stavljati bilo kakvu SPF kremu na lice, a to nije nimalo dobro. U zadnje vrijeme na tržištu mogu se pronaći matirajuće kreme za zaštitnim faktorom – spas za sve koji imaju masnu/mješovitu kožu.


Znam, ljeto je na vratima, svi želimo preplanuli ten i zbog toga provodimo što više vremena na suncu. Kako bi se zaštitili od štetnih UV zraka i eventualnih opeklina, prije svakog direktnog izlaganja suncu potrebno je nanijeti kremu za zaštitnim faktorom. Iako UV zrake možda ne možemo vidjeti golim okom, one prodiru duboko u kožu i mogu uzrokovati veliku štetu. Preplanuli ten možete dobiti i ako koristite kremu za zaštitnim faktorom, a istovremeno ćete se zaštititi od negativnih posljedica.

niveasun-spf

Osobno sam svijetle puti i ne treba mi puno vremena da izgorim na suncu. Tražila sam neku kremu za SPF-om koja neće biti masna na koži i koja će se ponašati normalno ispod šminke. Dakle, ništa prezahtjevno. Na Notinu sam vidjela da Nivea ima neku novu kremicu i odlučila je naručiti. U pitanju je Nivea Sun matirajuća krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 u pakiranju od 50 ml.

Nakon njege lica kao šećer na kraju sam stavljala ovu zaštitnu kremu. Krema se vrlo brzo upija u kožu i odlično surađuje s drugim proizvodima. Nema trušenja i ne ostavlja ljepljiv osjećaj na licu. Ono što je najbolje od svega i zašto sam prije mrzila klasične kreme za sunčanje – ne ostavlja masni film na koži. Potpuno je matirajuća i čini mi se da mi je davala dodatnu hidrataciju licu.

Sviđa mi se kako se ponaša ispod pudera i ostatka šminke, rekla bih da se ponaša kao neki primer. Šminka mi se bez problema držala na licu i nisam imala nikakvih problema zbog kreme. Jedino što bih napomenula jest da treba sačekati koju minutu poslije nanošenja kreme na lice, čisto da se upije kako treba i osuši do kraja. Moram napomenuti da mi nije dodatno isušivala kožu i nije mi napravila nikakve prištiće na licu.

Provela sam nekoliko dana na moru, bila sam izložena suncu i svejedno sam dobila malo boje na licu. Iako ova krema ima visok zaštitni faktor 30, moguće je dobiti preplanuli ten. Za prekrivanje cijelog lica dovoljna mi je količina zrna graška, naravno da se može staviti i veća količina po potrebi. Krema ne ostavlja bijeli trag na licu već se potpuno stopi s kožom.

niveasun-shinecontrol


Cijena ove Nivea kremice je 45,90 kn na Notinu, a u nekim drugim dućanima sam vidjela čak i dupli iznos. Za pakiranje od 50 ml, ta cijena je i više nego prihvatljiva ako uzmemo u obzir da sam kremu koristila svaki dan zadnjih mjesec dana i nisam ni pola potrošila.

Stvarno sam ugodno iznenađena kvalitetom ove zaštitne kreme za sunčanje, nisam imala velika očekivanja jer do sad nisam pronašla nijednu takvu kremu koja mi zaista odgovara. Ukoliko ste u potrazi za dobrom kremom sa zaštitnim faktorom – ovo je odličan odabir!

Ako ste probali ovu kremu, svakako mi javite dojmove! 🙂

Ana

4 komentara

  1. Krema je dobra, ali meni se trusila, i kada ispod nje ne bih ništa stavljala i kada bih imala npr. serum, isto tako bez obzira imala puder preko nje ili ne. to bi počelo nakon neka 3 sata od nanošenja… ali inače je dobra, ne brejka, stv matira, očito i previše, još da nije parfumirana… Mislim da bi muškarcima bila idealna za svaki dan tijekom sunčanih dana..

    1. Evo, sa time stvarno nemam iskustva, meni se uopće nije trusila. Može biti da se nije skroz upila u kožu pa se višak kreme trusi sa kože.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *