Moja minimalna make up rutina

U zadnje vrijeme volim što jednostaviju šminku na licu, samo osnovno da mogu izaći iz kuće van. Imam periode kad nosim samo full make up, kad baš imam puno inspiracije za šminkanje, a imam period kad nanesem nešto tek toliko da jesam i to bez eksperimentiranja.

Ovo je također make up pogodan za brzinsko spremanje, dok se negdje žurim, a opet želim izgledati lijepo. Nekome previše, nekome premalo – a meni je taman. U ovom postu neću pisati detalje o proizvodima koje koristim već samo općeniti naziv. Nastavite čitati pa ćete saznati što ja to koristim i kako. 🙂

PRIMER: dok imam viška vremena, nanosim primer, a kad nemam, računam da nanesem nešto od skincare-a što bi se moglo koristiti kao primer i tako uštedim na vremenu.

TEKUĆI PUDER: stavim malo pudera – veličine dva zrna graška na kist i nanesem ga na cijelo lice. Kombiniram L’Oreal Infallible i Revlon Colorstay, kako kad.

KOREKTOR: stavljam ga na podočnjake u maloj količini i na prištiće ako ih imam. Najčešće je to Catrice Liquid Camouflage koja mi je još uvijek veliki favorit.

PUDER: ovisi o stanju kože i koliko mi make up treba izdržati. Ako izlazim na sat-dva samo do dućana ili na kavu, stavljam jako malo translucent pudera da setiram korektor i na T-zonu. Ako sam nešto blijeda, stavim puder u kamenu koji licu daje malo boje.

RUMENILO: malo rumenila na obraze, bilo koje rumenilo rozog tona je dobro. Koristim Catrice ili Aura rumenilo.

Ovdje kombiniram dva proizvoda: Beauty UK set za obrve i Beauty UK smeđi gel eyeliner kojeg ja koristim za popunjavanje obrva. Eyeliner daje više prirodnu boju i lakše je s njim raditi jer je kremast i s malo proizvoda mogu puno napraviti. Sa sjenilima duže traje, moram dosta dodavati boje i miješati dvije da dobijem prirodan izgled. Koji proizvod kada koristim? Ovisi o raspoloženju i strpljenju.

Trenutačno koristim maskaru Maybelline The Falsies, za sad mi se jako sviđa. Ako mi se da i imam vremana, stavim neko smeđe sjenilo u pregib i svjetlije sjenilo na kapak. U kut oka i ispod obrve stavim ili highlight ili isto svijetlo sjenilo koje sam koristila na cijelom kapku. O tušu i ne razmišljam jer znam da ću provesti sljedećih sat vremena pogađajući veličinu crte na oba oka.

Neki balzam za usne, sjajilo ili nude ruž su mi najdraži. Što mi prvo dođe pod ruku. Po ovoj hladnoći pogotovo pazim na njegu usana jer su mi jako isušene, nijedne zime mi nisu bile tako isušene kao ove. Ne smijem si dopustiti da izađem bez labela ili nečeg na usnama jer izgleda kaotično.

Prednosti ovakvih lookova su što ih možete brzo napraviti, meni za ovo treba nekih 15-20 minuta. Znači samo jednostavno i bez kompliciranja. Za ovakve “no make up” make up lookove se odlučujem i kad vidim da mi od jutra ništa ne ide i ako sam loše volje. Ako vidim da već prvi prvom pokušaju neću uspjeti “pogoditi” tuš na očima, onda ni ne pokušavam. Bolje spriječiti nego liječiti. 😀

Također, možete sve prilagoditi svom licu i koristiti one proizvode koje vi imate. Ako izgledam lijepo izvana, odmah se ljepše osjećam i iznutra – barem je tako kod mene. Nema veze što idem obaviti poslove na sat vremena, ali moram izgledati pristojno.

Odlična stvar kod ovakvog šminkanja je što za čas to možete pretvoriti u jači look dok obrnuto ne funkcionira, osim ako nećete ići sve skidati s lica.

U slučaju da sam toliko u žurbi da ne stignem raditi minimalan make up, jedino što bih napravila su obrve. One mi nekako uokviruju lice i bez njih izgledam bolesno.

Još jedan trik: ako znam da se neću stići našminkati, kosa mi mora biti čista i uredna dok negdje idem. Ako nemam vremena za peglanje kose, niski rep ili mala punđa sve riješe.

Kako izgleda vaš minimalan makeup? Imate li vi kakve trikove kojima si štedite vrijeme pri brzinskom spremanju?

Ana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *