Makeup i dvostruko čišćenje kože lica

doublecleansing-notino-nuxe

Uklanjanje šminke i zaštitnog faktora ne mora biti zahtjevno, uz dobru kombinaciju proizvoda može biti jako nježno, a opet efektno. Ako ste pobornica metode dvostrukog čišćenja lica, u suradnji sa Notinom sam izdvojila neke proizvode koji bi vam mogli odgovarati.


Treba li vam dvostruko čišćenje lica? Ukoliko se šminkate na dnevnoj bazi i koristite puder, dvostruko čišćenje je zaista poželjno. Rijetko koji proizvod za umivanje može temeljito očistiti puder ili maskaru i ukloniti sve tragove šminke sa lica. Čak i SPF kreme koje su malo teže i bogatije ne mogu otići sa kože bez dvostrukog čišćenja. Ukoliko ništa od navedenog ne koristite, nema potrebe za dvostrukim čišćenjem lica.


PRVI KORAK: uklanjanje šminke i SPF filtera

Ovdje se mogu koristiti micelarne vode, uljni čistači ili uljni balzami. Nešto što će otopiti šminku, spf i sebum sa površine kože, a u drugom koraku tek dubinski čistimo kožu nježnom umivalicom na bazi vode. Ukoliko vam ulja smetaju, šminku možete ukloniti i micelarnom vodom. Micelarna voda može biti dobar odabir za uklanjanje maskare ukoliko vam uljni proizvodi magle pogled.doublecleansing-notino-nuxe

Preporuka micelarne vode:

  • Bioderma Sensibio H2O micelarna voda za osjetljivu kožu lica
  • dobar izbor za one kojima smetaju ulja, bez isušivanja kože

Preporuka uljnog čistača:

  • Nuxe Very Rose nježno ulje za čišćenje za lice i oči
  • sa lakoćom uklanja šminku, spf te maskaru

Preporuka uljnog balzama:

  • Avon Distillery balzam s uljem za uklanjanje šminke
  • također sa lakoćom uklanja šminku, spf te maskarubioderma-sminka-notino

Bonus savjet: uljne proizvode za uklanjanje šminke nanesite na suhu kožu i kružnim pokretima umasirajte u kožu. Dodajte malo vode, ta kombinacija će se pretvoriti u emulziju koji treba dobro isprati sa kože. Za uklanjanje maskare prvo maskaru omekšajte sa uljnim proizvodom ili micelarnom vodom, možete koristiti blazinicu i nježno je držati uz trepavice barem 30 sekundi. Tako ćete moći ukloniti maskaru u jednom potezu bez puno navlačenja osjetljive kože okoloočnog područja.


DRUGI KORAK: nježno čišćenje lica

Pošto smo u prvom koraku imali uljne proizvode koji često ostavljaju uljni film na licu, taj uljni film moramo ukloniti kako ne bi došlo do začepljivanja pora i pojave prištića. Nakon toga nastavljamo sa nježnom umivalicom za čišćenje lica koja će očistiti kožu, ukloniti ostatke ulja i nečistoće sa kože.

Preporuke nježnih čistača:

  • FOREO Micro-Foam Cleanser pjenasta krema za čišćenje

  • Avène Skin Care pjena za čišćenje za normalnu i mješovitu kožu lica

  • CeraVe Cleansers emulzija za čišćenje s hidratantnim učinkom
foreo-cerave-avene-notino
Fotografije proizvoda su preuzete sa Notina.

Bonus savjet: metodu dvostrukog čišćenja nije potrebno raditi dvaput dnevno, već samo u večernjoj rutini pri skidanju šminke i spf-a.


Nepravilno uklanjanje šminke ili općenito ne uklanjanje šminke prije spavanja rezultira začepljenim porama i nagomilavanjem nečistoća na koži, a kombinacija svega navedenog rezultira pojavom akni i prištića. Kako bi zaustavili taj začarani krug, uklanjanje šminke je jako bitna stavka u njezi kože.

Sve proizvode možete pronaći na Notinu po jako dobrim cijenama. Navedeni proizvodi su samo moje preporuke, vi možete koristite one proizvode koje imate kod kuće, a princip je isti. Bitno je da svaku večer skidate šminku i to je to. 😃

Prakticirate li metodu dvostrukog čišćenja lica i koje proizvode volite koristiti?

Ana

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *