Elizabeth Arden Green Tea parfemska voda

elizabetharden-greentea-parfem

Parfema nikad dovoljno, zar ne? Nedavno sam potrošila parfeme koje sam imala i odlučila dodati jedan novi. Elizabeth Arden parfeme sam već imala prilike isprobati i htjela sam dodati jedan parfem ovog brenda u stalnu postavu. Na redu je prva recenzija parfema ikad na ovog blogu.


Znate li koja je razlika između parfema (extrait), parfemske vode (eau de parfume) i toaletne vode (eau de toilette)? Parfem sadrži najveću koncentraciju mirisa, od 15 do 40%, miris je vrlo intenzivan i jako dugo se zadržava na tijelu. Parfemska voda sadrži 8-20% parfemskog ekstrakta, a miris ostaje na tijelu i do šest sati.

Toaletna voda  sadrži 4-10% parfemskog ekstrakta, ali sadrži i veliku koncentraciju alkohola te zbog toga brzo ishlapi sa kože, u roku od dva do četiri sata. Parfemi i parfemske vode su najčešće skuplji, dok su toaletne vode povoljnije cijene.


elizabethardengreentea-edpParfemska voda Elizabeth Arden Green Tea pravo je osvježenje za ove ljetne dane i dosta dugo mi se zadržava na koži. U pitanju je miris citrusa, a osjeti se i dašak zelenog čaja i limuna. Skoro četiri-pet sati nakon nanošenja miris se i dalje osjeti. Odličan parfem za svakodnevnu upotrebu jer nije prenapadan već osvježavajuć i decentan.

Parfem dolazi u slatkoj kutijici koju će mi kasnije sigurno biti žao baciti haha. Nisam imala nikakvih problema sa pumpicom parfema, savršeno raspršuje proizvod na potrebna mjesta. Sama bočica je staklena i odlično izgleda. Zbog svog pravokutnog oblika, svaka torbica će pronaći mjesta za ovaj maleni parfemčić.


Ovo je pakiranje od 30 ml, a na Notinu možete pronaći pakiranja od 100 i 50 ml te malene testere po 5 i 1 ml. Cijena za 30 ml na Notinu je 58 kn.

Jeste li probali ovaj parfem i kakvi su vaši dojmovi? 🙂

Ana

6 komentara

  1. Super miris za leto! Ne volim citruse, ali ovde mi baš odgovaraju, jer je Green Tea nekako sveže čist, više osećam te zelenkaste note nego citruse, ili se bar tako projektuje na mojoj koži 🙂
    Slažem se da je trajnost odlična!

  2. Ovaj parfem je odlican,pravo je osvjezenje.koristim ga vec godinama.Po cijeni je vrlo pristupacan i nosim ga vrlo rado na svojoj kozi jer se s njim osjecam vrlo ugodno u svakom drustvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *