Vodič kroz The Ordinary proizvode #2

theordinary-hyaluronicacid-caffeinesolution-siliconeprimer

Prošla su dva mjeseca otkad ste zadnji put ovdje vidjeli The Ordinary proizvode, a danas možete pročitati nastavak The Ordinary priče. Imam tri proizvoda koje sam testirala zadnja dva mjeseca, a jesu li tako dobri ili ne – saznajte u nastavku.

Proizvode koje sam recenzirala zadnji put još uvijek koristim i koža mi je u odličnom stanju zbog njih. Proizvodi koje ću danas recenzirati imaju klasično i minimalističko pakiranje kao i svi The Ordinary proizvodi. Sva tri proizvoda doziraju se pipetom koja ponekad zna biti nepraktična, ali sve je stvar navike. Krenimo na recenziju proizvoda.


theordinary-high-adherence-siliconeprimer

High-Adherance Silicone Primer 30ml, €4.75

Ovo je jedan lagani silikonski primer, lijepo zaglađuje kožu i popuni pore, ali samo to. Teksturom podsjeća na TO azelaičnu kiselinu, samo što se ne osuši već djeluje hidratizirajuće kao neka krema. Nanosila sam ga i na golu kožu te izgleda lijepo ako trebate brzinsko rješenje za odjuriti negdje. Nisam sigurna sviđa li mi se kako se ponaša kad imam puder na licu, kao da se počne trusiti čim počnem stavljati puder i blendati ga.

Od 20 puta koliko sam ga koristila, 18 puta se trusio i mrvio, znači da nije problem u meni. Dakle, imam osjećaj kao da se jednostavno odljepljuje s kože i nemam baš neki osjećaj da mi puno produžuje trajanje šminke zbog toga. Mogu jednom ili dvaput čekati 10-15 min da se on osuši, a i tad imam osjećaj da se nije upio u kožu, ali ne znam baš da svatko čeka 15 minuta između nanošenja primera i pudera.


theordinary-hyaluronicacid-b5

Hyaluronic Acid 2% + B5 30ml, €6.75

Hijaluronska kiselina odličan je i lagani serum koji dubinski hidrira kožu. Serum se sastoji od tri vrste hijaluronske kiseline i vitamina B5 te skupa pružaju visoku hidrataciju i elastičnost kože. Hijaluronska kiselina zadržava vlagu u koži, a vitamin B5 liječi suhu i oštećenu kožu, a rezultat je zdravija, mekša i zaglađenija koža. Odličan proizvod za moju mješovitu kožu, moja koža jako voli ovaj serum.

Volim kako mi lice izgleda nakon nanošenja, zdravo i zaglađenije, a krema mi se vrlo brzo stopi s kožom nakon stavljanja hijaluronske kiseline. Dvije kapljice seruma su dovoljne za cijelo lice te se vrlo brzo upiju u kožu. Rijetke je teksture i zbog toga ga treba vrlo brzo nanijeti direktno na lice kako ne bi hidratizirao pod umjesto lica. 😀


theordinary-caffeinesolution

Caffeine Solution 5% + EGCG 30ml, €6.50

Lagani serum koji bi trebao posvijetliti tamne podočnjake i umanjiti otečenost okoloočnog područja. Glavni sastojci ovog seruma su kofein i EGCG (ekstrakt zelenog čaja). Kofein umanjuje diskoloraciju i otečenost, a EGCG ima jaka protuupalna svojstva te reaktivira mrtve stanice. Vrlo mala količina proizvoda dovoljna je za područje ispod oba oka, manje od polovice zrna graška. Ovo je proizvod koji mi se najmanje svidio od svih TO proizvoda.

Trusi mi se nakon što ga nanesem i nisam vidjela baš nikakve promjene po pitanju podočnjaka. Sa naotečenosti nemam problema, ali imam tamnije podočnjake i to je ostalo isto. Ovaj proizvod je u redu jedino zbog hidratacije, ali sa mojom šminkom ne slaže se nikako. Svjesna sam da jedan proizvod ne može magično obrisati podočnjake, ali onda ne želim da se trusi i mrvi ispod mojih očiju i da izgledam kao da mi se koža guli.


theordinary-hyaluronicacid-caffeinesolution-faceprimer

Kupiti ili ne?

Ja sam uvijek za to da se svim proizvodima treba dati šansa za isprobavanje i ne usudim se reći da vam nešto 100% treba ili ne treba jer ne znam kako će vaša koža reagirati. Uvijek kažem svoje dojmove koje sam stekla o određenim proizvodima, a vi onda sami prosudite hoćete li kupiti ili ne. Za hijaluronsku kiselinu imate moje preporuke, proizvod je odličan za sve tipove kože i kupujem ga opet čim potrošim ovo pakiranje.

Kod svih drugih The Ordinary proizvoda nisam primjetila to trušenje osim kod primera i kofeinskog seruma i to je ono što me najviše odbija. Mogu to preživjeti kad ne nosim šminku, ali ne mogu kad stavim šminku i onda mi se pola šminke oguli zbog lošeg primera. Ta dva proizvoda dobra su jedino za hidrataciju i za stavljanje na čistu kožu, a ogulit će se i tad ako se slučajno dodirnem po licu.

Što mislite o ovim proizvodima? Moram priznati da se već dugo nisam susrela sa time da se neki proizvod tako trusi, a vi? Podijelite svoja iskustva s ovim proizvodima ako ste ih koristili. 🙂

Ana

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *