Usporedba Real Techniques spužvica

rt-spuzvice

Osim Beauty Blender spužvice, Real Techniques spužvice su među najpopularnijim alatima za nanošenje šminke na tržištu. Koristim ih više od godinu dana i stvarno su broj jedan ukoliko želite prirodan izgled podloge na licu.


Sigurno sam to već nekoliko puta rekla, prije pronalaska Real Techniques spužvica, bila sam stroga zagovornica kistova. Kistovi su mi bili na prvom mjestu i rijetko kad sam koristila išta drugo osim njih. I danas rado koristim kistove, ali većinom kad sam u žurbi i nemam vremena za cijelu proceduru oko korištenja spužvica.

Danas ću usporediti Real Techniques Original Collection Base veliku spužvicu i Real Techniques Original Collection Finish mini spužvicu za puder. Oba tipa spužvica su napravljena od istog pjenastog materijala, a jedina razlika je u veličini i namjeni. Nakon pranja, spužvice treba dobro ocijediti kako ne bi upijale proizvod koji nanosite.realtechniques-originalcollection-base

Velika spužvica pokriva veću površinu i sa njom možete brže izblendati proizvode. Mala spužvica pokriva manju površinu i idealna je za teško dostupna područja poput okoloočnog područja, oko nosa ili za neke sitne popravke. Čim spužvice dođu u kontakt sa vodom, njihova veličina se poveća te postanu nevjerojatno mekane i ugodne za nanošenje šminke.

Velika spužvica odlično nanosi tekući puder dok je manja zbog veličine bolja za nanošenje korektora. Obje spužvice lijepo blendaju proizvode i ne upijaju ih. Surađuju i sa tekućim i praškastim proizvodima, a rezultat je prirodan finiš.realtechniques-originalcollection-finish

Mrlje od pudera se sa lakoćom mogu oprati sa sredstvom za uklanjanje mrlja, a ja u tu svrhu koristim Denkmit sapun za uklanjanje mrlja. Spužvicu prvo natopim toplom vodom, na nju stavim sapun te pustim da odstoji koju minutu. Nakon ispiranja, spužvica bude kao nova i opet spremna za novo korištenje.


-Da ili ne?-

Meni su ove spužvice za makeup totalni must-have, uvijek dobro dođu kad su kistovi na pranju i kad želim što prirodniji izgled. Uredna higijena i redovito pranje spužvice prije korištenja bitno je za spriječavanje nakupljanja bakterija, a sušenje se može ubrzati ako spužvicu dobro ocijedite.

Jako volim ove spužvice i zaista ne mogu reći koja mi je draža jer obje zaista rade odličan posao. Ukoliko ste ljubiteljica spužvica za nanošenje podloge, imate moje preporuke za ove Real Techniques spužvice.realtechniques-base-spuzvica

Real Techniques Original Collection Base velika spužvica dolazi u pakiranju od dva komada i cijena na Notinu je 96,90 kn. 

Real Techniques Original Collection Finish mini spužvica dolazi u pakiranju od četiri komada i cijena na Notinu je 108,90 kn.

Što vi više volite, spužvice ili kistove? 🙂

Ana

 

2 komentara

  1. Spuzvice su mi bolje.
    Imala sam RT iz Mullera i potrgala se nakon 3 korištenja tj pranja.
    I otada više nisam kupila RT. Kupujem ostale marke/brendove 🤷🏻‍♀️

    1. Negdje sam pročitala da RT proizvodi u drogerijama nisu toliko kvalitetni kao npr. dok bi naručivala sa online stranica gdje proizvodi dolaze izvana. Možda je to razlog zašto ti se potrgala spužvica. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *