Moji najdraži Avène proizvodi za ljeto

avene-kompaktnipuder-notino

Nisam dugo pisala o favoritima proizvoda koje trenutno koristim pa evo jednog posta sa ljetnim favoritima. Tu možete pročitati i moje dojmove o nekoliko Avene proizvoda koji se nalaze u mojoj kolekciji. 🙂


Avène Sun Minéral zaštitna kompaktna podloga bez kemijskih filtera sa SPF-om 50 koju sam tek nedavno otkrila, ali me na prvu osvojila. Radi se o kompaktnom mineralnom puderu u nijansi Beige 10 koja je idealna za nas svijetlopute. Nijansa mi je savršena za ovaj ljetni ten koji imam, a odgovarala bi mi i da sam svijetlije puti kao što inače jesam.

Sa lakoćom se razmazuje i blenda na koži uz pomoć spužvice koja dolazi u pakiranju, a ostavlja tako lijepo ujednačen ten. Prekrije sitne nepravilnosti i jednostavno sa ovim puderom imam osjećaj da mi koža diše. Puder na koži ostavlja lagani satenski finiš, ne matira skroz kožu, ali to ni ne očekujem od ovakvog pudera. Na Notinu možete pronaći još jednu tamniju nijansu ove podloge, a također preporučam i da bacite pogled na njihovu Summer Black Friday ponudu.

avene-kompaktnipuder-notino


Avène Sun Minéral zaštitni fluid za toniranje bez kemijskih filtera sa SPF-om 50+ je također nov proizvod u mojoj kolekciji, ali dovoljno mi je osvojio srce da ga spomenem u ovom postu. Kako i sam naziv proizvoda kaže, u pitanju je lagani fluid za toniranje kože sa visokim zaštitnim faktorom. Savršeno za ove ljetne dane kad nemam potrebu niti želju nositi tekući puder, a želim malo dodatnog prekrivanja na licu.

Jedina mana ovog fluida je što dolazi u jednoj nijansi i svijetlopute djevojke neće biti zadovoljne odabirom nijansi. Mrvicu mi je pretamna nijansa, ali čak se i toliko ne primjeti uz ovaj ljetni ten koji trenutno imam. Formula je dosta tekuća i baš se lako razmazuje, također ne matira kao ni kompaktna podloga, jedina razlika je što ovaj fluid ostavlja nešto više glowy finiš nego kompaktna podloga. avene-tintedfluid-notino

Zaštitna kompaktna podloga po svim mjerilima odgovara mojoj mješovitoj koži, koža mi se ne zamasti kad je imam na licu i izgleda skroz prirodno. Čak nemam potrebu ni za dodatnim setiranjem puderom u prahu, a ja sam tip osobe koja bi doslovno svaki makeup look završila sa nekim tipom pudera u prahu ili kamenu haha.

Zaštitni fluid s druge strane ostavlja više sjaja na koži, ali koža ne izgleda masno već kao da sam nanijela neki sjajni primer. Fluid volim setirati sa puderom u prahu ako ga koristim u dekorativne svrhe, a ako znam da tijekom dana ne izlazim iz kuće – setiranje mi nije potrebno.

 

Još jedna bitna razlika između ova dva proizvoda je da nanošenje kompaktne podloge vremenski duže traje nego nanošenje fluida. Kod podloge moram paziti da sam proizvod dobro izblendala na koži i da sam sva područja dobro prekrila kako bih zaštitila kožu od sunca, a fluid se jednostavno nanosi i razmazuje kao neka krema što vremenski uopće ne traje dugo.


Za kraj, još jedan ljetni favorit je Avène termalna voda o kojoj sam već nekoliko puta pisala. Odlična stvar za osvježavanje kože tijekom dana ili za korištenje umjesto tonika. Uvijek mi smiri kožu i volim imati ovakav proizvod u svojoj kolekciji.avene-termalnavoda-krema-notino


A koji su vaši ljetni favoriti? 🙂

Ana

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *