Double cleansing + preporuka proizvoda za skidanje šminke

avon-tolpa-garnier-notino

Dvostruko čišćenje lica, tzv. double cleansing, prakticiram već godinama. Na taj način sam sigurna da sam skinula svu šminku i nečistoće sa lica na kraju danu. Kad je koža dobro očišćena, svi ostali proizvodi za njegu bolje djeluju i sa lakoćom prodiru u kožu.


Što je zapravo dvostruko čišćenje lica? Prvi korak u dvostrukom čišćenju lica je skidanje šminke proizvodima za skidanje šminke poput uljnih balzama, micelarne vode ili mlijeka. Drugi korak je umivanje sa proizvodima na bazi vode koji će dodatno očistiti lice i pripremiti za nanošenje njege. Ova metoda čišćenja lica uklanja sve slojeve proizvoda koje imate na koži, kao i masnoće, mrtve stanice i nečistoće koje su se tijekom dana nakupile na koži.

dvostrukociscenje-proizvodiTreba li vam dvostruko čišćenje lice? Ukoliko se šminkate na dnevnoj bazi i koristite puder, dvostruko čišćenje je zaista poželjno. Rijetko koji proizvod za umivanje može temeljito očistiti puder ili maskaru i ukloniti sve tragove šminke sa lica. Čak i neke SPF kreme koje su malo teže i bogatije ne mogu otići sa kože bez dvostrukog čišćenja. Ukoliko ništa od navedenog ne koristite, nema potrebe za dvostrukim čišćenjem lica.

Nepravilno uklanjanje šminke ili općenito ne uklanjanje šminke prije spavanja rezultira začepljenim porama i nagomilavanjem nečistoća na koži, a kombinacija svega navedenog rezultira pojavom akni i prištića. Kako bi zaustavili taj začarani krug u kojem koža nimalo ne diše, uklanjanje šminke je jako bitna stavka u njezi kože pa ću napisati svoje mišljenje o nekoliko proizvoda koji upravo tome služe.


Garnier Skin Naturals dvofazna micelarna voda 3 u 1, blag i učinkovit proizvod za skidanje šminke. Prije korištenja protresem bočicu da se dvije faze proizvoda spoje i tada krećem sa skidanjem šminke. Ne isušuje kožu i ne ostavlja mastan trag na koži te ju uvijek ispirem sa nekim gelom za čišćenje lica. Sa lakoćom skida puder, maskaru i ruž, a najbitnije mi je to što ne peče za oči i pogodna je za osjetljivu kožu. Pakiranje od 100 ml idealno je za putovanje i stvarno mi je dobro došlo jer ne zauzima puno mjesta.garnier-dvofazna-micelarnavoda

Tołpa Estetic Cleansing hijaluronska micelarna voda sa hijaluronskom kiselinom, nimalo ne isušuje kožu i ne ostavlja nikakav čudan osjećaj na koži. Nakon skidanja šminke, koža nije nimalo zategnuta niti suha već osvježena i pripremljena za sljedeći korak. Uklanja svu šminku sa lica pa čak i maskaru. Ima pomalo medicinski miris, ali blag miris koji uopće ne smeta za korištenje. tolpa-micelarna

Avon Distillery Clean Break uljni balzam za uklanjanje šminke jedan je od prvih uljnih balzama koje sam ikad isprobala. Moram priznati da mi je trebalo vremena da se naviknem da uopće ne trebam blazinice za skidanje šminke već samo ovaj proizvod. Jako malo proizvoda je potrebno za skidanje šminke sa cijelog lica, otprilike količina jednog zrna graška, a tu istu količinu dodatno moram uzeti za skidanje maskare i sjenila. Ovaj balzam doslovno rastopi svyušminku i u dodiru sa vodom on oslobađa kožu od svega što se na njoj nakupilo. Miriši po krastavcima, meni je taj miris vrlo ugodan i nježan.avon-cleanbreak-uljnibalzam


Ugodno sam iznenađena sa ovim proizvodima za uklanjanje šminke, ali moram reći da mi se Avon Distillery Clean Break uljni balzam najviše svidio. Čisto zbog toga što ne moram uopće koristiti blazinice već samo ulje isperem sa kože i krenem na drugi korak čišćenja lica.

S druge strane, sa micelarnom vodom brže skinem šminku dok sa uljnim balzamom to duže potraje jer ne koristim nikakva pomagala. Naravno, može se koristiti i krpica za skidanje šminke ili blazinica uz uljni balzam. Htjela sam isprobati i ovaj način uklanjanja šminke koji zaista funkcionira.avon-distillery-uljnibalzam

Obje micelarne sadrže alkohol koji je pri dnu sastojaka, ali ja osobno taj alkohol uopće ne osjetim i ne smeta mi. Ukoliko vama alkohol isušuje kožu, preporučam uljni balzam bez alkohola koji uz to ima jako malo sastojaka. Također, nijedan od ova tri proizvoda ne peče za oči prilikom skidanja šminke i to je odlično.


Da ne duljim više, uklanjanje šminke prije spavanja je obavezno i nema opravdanja. 😀

Garnier Skin Naturals dvofazna micelarna voda 3 u 1 od 100 ml, 26,30 kn

Tołpa Estetic Cleansing hijaluronska micelarna voda od 300 ml, 60,90 kn

Avon Distillery balzam s uljem za uklanjanje šminke od 50 ml, 109,90 kn

Sve ove proizvode možete pronaći na Notinu, svakako škicnite njihovu stranicu jer uvijek imaju dobrih popusta.


Što vi koristite za skidanje šminke?

Ana

 

2 komentara

  1. I ja mnogo pažnje poklanjam čišćenju lica i skidanju šminke. Trenutno koristim Skinology mleko sa aloja verom a nakon toga Farmasi gel za umivanje lica i zadovoljna sam efektom. Garnier miceralnu sam i ja koristila ali mi se nije dopao film koji ostane na koži nakon skidanja – lice bude baš nekako masno dok mi je Avonova uljana čistilica na listi želja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *