Avene hidratantna krema i termalna voda

avene-termalnavoda-notino

Danas sam za vas pripremila recenziju dvaju Avène proizvoda – hidratantne kreme za lice i termalne vode. Termalna voda je u mojoj skincare postavi već dvije godine, a kremu sam odabrala zbog toga što sadrži minimalno sastojaka i trenutno sam u potrazi za dobrom hidratantnom kremom.


Avène Tolérance Extreme je umirujuća i hidratantna krema za osjetljivu i netolerantnu kožu lica – ja sam odabrala bogatiju verziju, a postoji i laganija emulzija. Ovu kremu sam odabrala iz razloga što sadrži minimalno sastojaka, ima samo sedam sastojaka koji su pogodni za osjetljivu kožu. Inače nemam osjetljivu kožu, ali mi je koža baš postala izuzetno dehidrirana za vrijeme boravka kod kuće i od tri hidratantne kreme koje trenutno rotiram – nijedna mi nije pružala olakšanje. 

Krema je formulirana bez ikakvih konzervansa, parabena i parfema te je tako uvelike smanjena mogućnost iritacije kože. Teksturom je nešto između bogate i gel kreme, ali je u pitanju nemasna krema koja ne ostavlja mastan trag na koži. Nije mi začepila pore i koža mi izgleda blago matirano kad nanesem kremu. Pakiranje je vrlo praktično i higijenski napravljeno. Pri pritisku bočice, podiže se pumpica koja istiskuje proizvod i odmah se vraća natrag tako da je krema uvijek sterilna i bakterije nemaju pristup kremi.avene-notino

Avène Tolérance Extreme baš odlično hidratizira moju mješovitu kožu, pruža mi osjećaj olakšanja, a koža uz nju izgleda vidno hidratizirano i mekano. Ova bogata krema među glavnim sastojcima sadrži glicerin koji izuzetno hidratizira kožu, ulja čička koje je hranjiv antioksidans, shea maslac koji je odličan u hidrataciji kože i Avene termalnu vodu koja smiruje kožu. U jednom od narednih dana planiram odraditi samotamnjenje lica pa mi je potrebna dobra hidratantna krema kao podloga.

Stvarno lijepo nahrani kožu i bila bi savršena dok se ne bi trusila sa kože. Ukoliko želim nanijeti neki proizvod nakon ove kreme, poput ulja ili kreme sa zaštitnim faktorom, krema se toliko trusi da osjećam da više uopće nemam kreme na licu. Pustim je da se upije u kožu i ne nanosim odmah druge proizvode, ali ona kao da i dalje samo stoji na koži i ne može se upiti u kožu. Mogu je nositi samostalno na koži, ali čim prođem prstima po koži, ona se i tada počinje trusiti. Jedino bi mogla proći kao neka noćna krema, preko dana je nema smisla koristiti ako je ne mogu koristiti u kombinaciji sa ostalim proizvodima. avene-tolerance-extreme-pakiranje


Avène Eau Thermale termalna voda je u mojoj rutini njege kože već dvije godine i sasvim sigurno mogu reći da je ovo najbolji proizvod za osvježavanje kože kojem se uvijek vraćam i nema mu ravnog. Termalna voda je idealna za osjetljivu ili kožu sklonu aknama, za umirivanje kože i smirivanje upala na koži. Umiruje svrbež, crvenilo na koži, opekline od sunca te osvježava kožu nakon – zaista je u pitanju jedan multifunkcionalan proizvod.

Koristim je umjesto tonika, nakon tonika, za osvježavanje kože tijekom dana ili za setiranje šminke. Količinski mi traje i po nekoliko mjeseci, a boca nikad ne ostane bez pritiska sve dok unutra ima proizvoda. Maglica se fino rasprši po koži i pruža instant olakšanje. Dolazi pakiranju od 300, 150 i 50 ml. avene-termalnavoda-krema


-Da ili ne?-

Koliko me Avène Tolérance Extreme hidratantna krema ugodno iznenadila što se tiče pružanja hidratacije, toliko me neugodno iznenadila zbog tog trušenja sa kože. Mislim da je ova krema jednostavno preteška za moju mješovitu kožu, a samim time i za masnu kožu, što znači da bi eventualno mogla odgovarati osobama sa suhom kožom. Malo sam razočarana s obzirom da joj je cijena 130 kn za 50 ml, mislim da ću ostatak kreme ostaviti za jesen i tada vidjeti hoće li se ista stvar događati.

Ako već nemate jednu termalnu vodu u svojoj kolekciji, toplo preporučam jer me ovaj proizvod spasio u mnogo situacija. Pakiranje koje možete vidjeti na fotki je od 300 ml i cijena mu je 80-ak kn. 🙂avene-termalnavoda-notino

Avene proizvode koje sam spominjala možete pronaći na Notinu, a predlažem da provjerite i kreme za samotamnjenje koje su trenutno aktualne.

Koji su vaši najdraži Avene proizvodi?

Ana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *